Index Vakbarát Hírportál

Ezen a héten tessék visszalépni!

2014. szeptember 29., hétfő 17:09

Magyar György ügyvéd nem tévedett a Falus Ferenc visszalépését bejelentő sajtótájékoztatón: Bokros Lajos neve mellett csak a Moma logója lesz ott a főpolgármester-választáson. Hiába lépett vissza Bokros javára az összellenzéki főpolgármester-jelölt, az őt támogató pártok logói nem kerülhetnek már fel a szavazólapra.

Listár Dániel, a Nemzeti Választási Iroda sajtósa megerősítette az Indexnek, hogy hiába lép vissza egy jelölt egy másik javára, a pártlogókat már nem lehet kicserélni. Ennek az az oka, hogy csak annak a pártnak a logója szerepelhet egy-egy jelölt neve mellett, amelyiknek a színeiben az ajánlásokat összegyűjtötte. Az ajánlási időszak pedig már lezárult, ezt tehát nem lehet megváltoztatni.

Még egy érdekességgel szolgált Listár: a fővárosi szavazólapokat nyomtatják utoljára, erre a jövő héten kerül sor. Ezért aki péntekig visszalép, azt még le tudják venni a nyomtatott lapokról, de ha valaki később, mondjuk a jövő héten mond le az indulásról, akkor már csak tollal fogják kihúzni a nevét a szavazólapokról.

Rovatok