Index Vakbarát Hírportál

Eldurvult a vita egy szegedi hangfelvétel miatt

2014. szeptember 30., kedd 09:01

Egymásnak esett a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója és az egyik szakszervezeti vezető egy üzemi tanácsülésen, és a vitáról mindenki értesülhetett, mert a szakszervezetis felrakta az erről készült hangfelvételt a YouTube-ra. Az igazgató feljelenti a szakszervezeti vezetőt, aki viszont bocsánatkérést vár a durva szavakért. Tisztára, mint egy gyógypedagógiai intézet, jellemezte a helyzetet az igazgató. Egy szegedi bértárgyalás kulisszatitkai.

Minden valószínűség szerint egymást fogja feljelenteni a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) ügyvezető igazgatója, Tóth István Tibor és a cégnél működő egyik érdekképviselet, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozó Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke, Szabó István. A konfliktus alapja, hogy felkerült a YouTube internetes videomegosztóra egy hangfelvétel, ami az egyik nyílt üzemi tanács ülésén készült - írta a Délmagyar.

A hangfelvételen Tóth István Tibor felindultságában durvább kifejezésekkel arról beszél, hogy elege van a BTDSZ-elnök támadásaiból. A szakszervezeti vezető a felvételt szétküldte az önkormányzati képviselőknek és a sajtónak, valaki pedig a céges belső levelezési rendszeren is körbeküldte.

Szabó Istvántól megtudtuk, meghatalmazást adott az ügyvédjüknek, hogy szólítsa fel a cégvezetőt nyilvános bocsánatkérésre. Ha nem teszi meg, akkor nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértésért feljelenti, és 10 millió forintig terjedő sérelemdíjat követelhet. Tóth István Tibort a YouTube nem érdekli, azt viszont aljasságnak tekinti, hogy a felvétel eljutott a képviselőkhöz és a sajtóhoz, mert az a nagy nyilvánosság. Az igazgató így magyarázta a helyzetet:

Nem kért tőlem engedélyt, és visszaélt egy hangfelvétellel. Én azt mondtam feltételesen, hogy „elküldhetném..." Rá egyébként nem is sértő, mert azt mondtam, hogy sértődőset játszik, miközben olyan dolgokat ír nekem, ... de én nem teszem közzé, én nem vagyok aljas. A tiszteletet adjuk meg egymásnak.

Az igazgató szerint egy üzemi tanácsi felvételről van szó, amit csak a jegyzőkönyv megírásához lehet felhasználni. 

Jogászok megnézik, valószínűleg ügy lesz belőle. Amit mondtam, vállalom. Nem őt személyesen sértettem meg, ő magát sérti meg azzal, hogy úgy értelmezi. El kell menni lingvisztikushoz. Ez értelmezés, intelligenciaszint kérdése. Tanuljon meg magyarul. Tisztára, mint egy gyógypedagógiai intézet.

A legutóbbi konzultáción egyébként a magnófelvételről nem esett szó, de béremelésről igen – eredmény nélkül. 

Rovatok