Index Vakbarát Hírportál

Hasba rúgták a polgármestert, aki elküldte a cigányokat

2014. szeptember 30., kedd 11:30

Elszabadultak az indulatok a Borsod megyei Pusztaradványban szombaton. A Szent Mihály-napi mulatság tömegverekedéssel végződött, még a polgármester is nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A történtekre mindenki máshogy emlékszik.

Tömegverekedés tört ki Pusztaradványban szombaton este a Szent Mihály-napi mulatságon, ahol a település polgármestere, Tomkó Sándor is nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, írta a Borsod Online. A rendőrség csoportos garázdaság ügyében nyomoz.

A lap az eseményekről két verziót ismertet. 

Első verzió: a polgármester és a lánya is cigányozott

Az egyik szerint a polgármester lánya a máglyagyújtás tiszteletére rendezett mulatság során felment a színpadra, és azt mondta a mikrofonba, hogy

ettetek-ittatok, négerek, ideje hazatakarodni,

amit a jelenlévő romák nem vettek jó néven, de ekkor még megállt az ügy a szóváltás szintjén.

Azonban az egyik helyi cigány kisebbségi képviselő a fogadásra a feleségével és a gyerekével együtt érkezett, ám ilyen felállásban nem engedték be a terembe. A képviselő ezért elkapta az ajtónálló a nyakát, és a földre vitte a férfit – aztán elszabadultak az indulatok, és mindenki ütött mindenkit, amíg meg nem érkeztek a rendőrök.

Az Észak-Magyarország egyik olvasója szerint ekkor már a polgármester is folyamatosan szidalmazta a cigányokat, sőt, amikor 11 óra felé a rendőrök elmentek, ellátogatott a tömegverekedés egyik résztvevőjéhez, és a kerítésen kívülről provokálta őt, míg újra ki nem mentek a rendőrök.

Második verzió: az ellenfél által megszervezett verekedés

A lapnak Tomkó Sándor polgármester a kórházból nyilatkozott. Azt mondta, a közelmúltban epekőműtéten esett át, ennek ellenére szombaton este őt is leteperték, hasba rúgták. Tomkó Sándor szerint a lánya által mondottakról szóló híresztelések hazugságok, és ő sem gyalázta a cigányokat.

Fogadást adtunk a képviselőknek, volt gulyásleves, malacpörkölt. Elismerem, ittunk, én sem voltam már józan, de addig nem volt semmi gond, míg a fogadáson meg nem jelent az egyik kisebbségi képviselő is a feleségével, gyerekével együtt. A gyerek taknya-nyála egybefolyt, szóltam a férfinak, hogy ez itt mégsem illik, vigye a családját, majd kiléptem a teremből. 

Tomkó szerint ekkor már odakinn állt a bál, amint átlépte a küszöböt, azonnal megtámadták őt is, a lányát is, a vejét pedig egy sörösüveggel vágták fejbe. A nyakából valaki kiszakította az aranyláncát, ami azóta sincs meg. A polgármester szerint az egész verekedés azért tört ki, mert egyik politikai ellenfele – öten indulnak a polgármesteri székért – felbérelt egy családot erre.

Rovatok