Index Vakbarát Hírportál

Volt ügyvéd akarta a nappalija alá temettetni három adósát

2014. október 2., csütörtök 14:11 | aznap frissítve

Részleteket közölt a rendőrség annak az építési vállalkozónak a tanúvallomásából, akinek a bejelentése nyomán kiderült: egy budapesti férfi három ember meggyilkolását tervezi. Mint pénteken a rendőrség közleménye alapján megírtuk: emberölés előkészületével gyanúsítják az 71 éves S. Sándort, aki a gyanú szerint egy épülő családi ház alapjaiba akarta betonoztatni három adósát.

A Police.hu-n most megjelent részletek szerint az építési vállalkozót még augusztusban egy nő bérelte fel arra, hogy egy trafóházat családi házzá alakítson át. Az egyik megbeszélésükre S. is elkísérte a nőt, majd pár nappal később felkereste a vállalkozót, V. Jánost az építkezés helyszínén. Sőt, a munkaidő végén el is vitte őt kocsival.

És az autóban rá is tért arra, hogy „ötmillió forinttal tartoznak neki hárman, nem akarják megadni, tudok-e esetleg valakit, aki behajtaná”. Amikor pár nap múlva ismét találkoztak, V. mondott egy nevet, aki szerinte vissza tudta volna szerezni a pénzt, de S.-nek ez nem volt elég.

Ekkor azt mondta, adósai – egy 39 éves férfi, valamint egy 25 és egy 70 éves nő – a lakásában élnek, nem hajlandók kiköltözni, nem tudja eladni az ingatlant. El kellene rabolni őket.

A vállalkozó akkor még csak azt hitte, hogy ez valami próbatétel, a megbízó azt akarja kipuhatolni, hogy ő milyen ember. De nem.

Egy hét múlva újra előhozakodott a témával. Az arca eltorzult a gyűlölettől, amikor a tervéről beszélt. (...) az lett volna a dolgom, hogy két beszervezett segítővel, egy kölcsönkapott furgonnal elmegyek a józsefvárosi lakásához, egy sokkolóval elkábítom a megfigyelése szerint a környéken kutyát sétáltató haragosát – a 39 éves férfit – és a harci kutyáját. Ezután betesszük a férfit a furgonba, majd felmegyünk a lakásba, és ugyanezzel a módszerrel „kiütjük” a két nőt.

A három adóst ezután szőnyegbe csavarva kellett volna Csepelre szállítani, „hogy ott mi történik velük, azt nem részletezte, csak annyit mondott, a három holttestet a XXII. kerületi építkezésen, a nappalija alá gondolta eltemetni és bebetonozni”.

A 71 éves férfi összesen háromszor 200 000 forintot és siker esetére további egymilliót ajánlott V.-nek. Sőt, azt is, hogy ha jól sikerül az ügy, lesz még munkája, mert több ismerőse is van, akiknek adósaik vannak. A vállalkozó látszólag elvállalta a munkát, majd szeptember közepén értesítette a rendőröket, akik nem sokkal később egy találkozójukon elfogták S.-t, akiről már azt is tudni: valóban ügyvéd volt, de 2010-ben kizárták a kamarából. A férfit három gyilkosság előkészítésével vádolják, ügyében a kamarai kizárás körülményeit is vizsgálják, közölte a rendőrség.

Rovatok