Index Vakbarát Hírportál

Lemondott az ELTE ÁJK és TÓK HÖK-elnöksége a gólyatábor-ügy miatt

2014. október 3., péntek 19:49 | aznap frissítve

Az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának Elnöksége rendkívüli elnökségi ülést tartott, hogy intézkedjenek a szerdán az Indexen megjelent gólyatábori nemi erőszak ügyével kapcsolatban. Az ülésen a felelősségre vonások, és vizsgálatok megindítása volt a téma.

"A Hallgatói Önkormányzat a rendezvényszervezésben alkalmazott azonnali intézkedés mellett az érdekképviselet hitelességének helyreállítása és morális megítélése érdekében elengedhetetlen, hogy levonja személyi konzekvenciáit, ennek értelmében az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke azonnali tisztújítást kezdeményezett, a mai napon lemondott tisztségéről, és visszahívta elnökségének tagjait" - áll a közleményükben.

A vizsgálat eredményétől függetlenül az ELTE ÁJK HÖK jelenleg tisztségben lévő elnöksége kollektíven benyújtotta lemondását. A kar Hallgatói Önkormányzata szeptember 29-én kiírt küldöttgyűlési választások alapján október 15-én megkezdődik a részönkormányzat teljes megújítása.

Nyomatékosan kijelentették, hogy az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat megkövet minden az elmúlt évek gólyatáboraiban sérelmet elszenvedő hallgatónkat, együttérzésünket fejezik ki velük és szeretteikkel.

Ma korábban arról számoltunk be, hogy az ELTE jogi karának dékánja feljelentést tett nemi erőszak és kábítószer-birtoklás miatt, és bejelentette, nem lesz több gólyatábor a karon.

Rovatok