Index Vakbarát Hírportál

Politikus nyugalmát is védte a Népligeti útzár

2014. október 4., szombat 10:45

Kovács Róbert Fidesz-KDNP-s X. kerületi polgármester és György István fideszes expolgármester, jelenlegi kormánymegbízott is abban a lakóparkban lakik, amelynek építtetője kihelyeztette beton úttorlaszokkal kerítette körbe a szomszédos teniszpályát, így egy mentő vasárnap nem tudott idejében egy beteghez érni, és az idős férfi meghalt, írja a Blikk szombati száma.

A kéttonnás betontömböket a sportközpont - ahol a teniszpálya is van - és egy helyi gimnázium már évek óta szeretné elvitetni, de hiába írtak 14 hatóságnak 33 levelet, hivatalos úton semmilyen intézkedést nem sikerült kicsikarni. A katasztrófavédelem egyébként korábban már jelezte, hogy a tömbök veszélyesek, de a lakók nem engedték eltávolítani őket. Az akadályok kihelyezését a BKK szerint a X. kerületi önkormányzat engedélyezte, tehát az a hivatal, amelynek jelenlegi és expolgármestere is a lakóparkban lakik. 

A Taraliget lakóparkot építő cég vezetője, Tamás László tagadja, hogy az útakadályok kihelyezéséhez bármi köze lenne, de információink szerint az is előfordult, hogy a tömbök eltávolítását az építtető cég biztonsági őrei akadályozták meg, a rendőröket pedig a cég munkatársai győzték meg arról, hogy a tömböknek a helyükön kell maradni. Tamás, aki évek óta háborúzik a lakópark melletti sportpályával, mert szeretné megszerezni a területét, a fővárosi politikai életben is ismert, az önkormányzat gazdasági bizottságának az egyik tagja, írja a Blikk.

A Taraliget társasház egyébként az építtető ingatlanfejlesztő cégtől függetlenül működő, külön jogi személy, és a tulajdonosa nem Tamás. "A társasház, vagyis a „lakópark” a leírtakkal ellentétben semmilyen intézkedést nem tett a sportpálya ellehetetlenítésére irányulóan, a sportpálya területének megszerzése sem áll érdekében. A sajnálatos esettel kapcsolatosan a társasház nem érintett, és azzal kapcsolatosan felelősség még közvetve sem terheli" - írta az Indexnek a lakópark közös képviselője.

Rovatok