Index Vakbarát Hírportál

Kosaras emelővel vágták le Juhász Péter reklámjait

2014. október 6., hétfő 19:52

A magasság nem volt akadály, az V. kerületi önkormányzat közterületesei korsaras emelővel mentek leszedni Juhász Péter ellenzéki polgármesterjelölt választási reklámjait.

Az Index információi szerint hétfőn az önkormányzat emberei két helyen is eltávolítottak olyan reklámokat, amelyeket magánlakások tulajdonosai helyeztek ki házuk falára.

Az ablakok között kifeszített molinókat a tulajdonosok figyelmeztetése nélkül, kívülről levágták.

A kerület gyors és magas szintű technikai mozgósítással reagált az ellenzéki kihívásokra. A reklámhordozókat ugyanis a Bástya és a Báthory utca házain jól látható helyen, az első emeleti lakások homlokzati részén helyezték el. A közterületesek kosaras emelővel vonultak ki, hogy biztosan el tudják távolítani Szentgyörgyvölgyi Péter kihívóját, Juhász Pétert támogató feliratokat.

Kosaras emelővel szedték le a molinókat

Az Index kérdésére a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelete elismerte az akciót. A hivatalos indoklás szerint közigazgatási eljárás keretében távolították el mindkét reklámhordozó azért, mert a molinók felhelyezésére sem tulajdonosi hozzájárulás, sem Belváros-Lipótváros közterületének rendjéről szóló 15/2013 rendelet által előírt közterületi használati hozzájárulás nem volt.

Rovatok