Index Vakbarát Hírportál

Életet mentett a szombathelyi polgármester

2014. október 9., csütörtök 17:54 | aznap frissítve

Elesett segédmotorosnak segített a szombathelyi polgármester, Puskás Tivadar - számolt be a Nyugat.hu.

Kedden, a kora esti órákban Szombathelyen, a Zrínyi utcában észrevett egy földön fekvő segédmotort, mellette a gazdáját. Rögtön látta, hogy súlyos baleset történt. "A helyszín biztosítása után azonnal megkezdtem a súlyosan sérült férfi ellátását, amit aztán a kiérkező mentőautóban is folyattam" - írta facebookos beszámolójában. A balesetet szenvedett János bácsi 70 éves, és mindkét lába eltörött.

Mielőtt polgármesternek választották, Puskás Tivadar mentőorvosként dolgozott, így nem csoda, hogy el tudott látni egy balesetet szenvedett férfit - fűzte hozzá a Nyugat.hu. Inkább az az érdekes, hogy az idei önkormányzati választáson fideszes színekben induló Puskás pont a kampány finisében keveredett ilyen szituációba.

2012-ben arról számoltunk be, hogy az ő életét mentették meg, amikor kollégái bekísérték a kórházba egy enyhe szívinfarktus után.

Puskás Tivadar 2006 óta parlamenti képviselő, akkor Vas megyei listán, 2010-ben egyéni választókerületben szerzett mandátumot, a KDNP frakciójának tagja, 2006-2010 között frakcióvezető-helyettes is volt, 2010 óta Szombathely polgármestere.

Rovatok