Index Vakbarát Hírportál

Kevés volt a klingon harcos Orbánék ellen

2014. október 13., hétfő 00:07

Nem lesz képviselő Miyazaki Jun, a félig japán férfi, aki rajong a Star Trekért és Gyurcsány Ferencért, és a szusival szemben a pörköltre szavazna. A DK jelöltjeként indult Óbuda-Békásmegyer 1. egyéni választókerületében, a második helyen futott be a Fidesz-KDNP-s Demeter Gellért Zsolt mögött.

Nem a zuglói testületi üléseken fog megtanulni közönség előtt beszélni Spiesz András, a kampány legmeghatóbban elesett jelöltje. A XIV. kerület 14. választókörzetében elindított Spieszt, az MSZP-Együtt-DK-PM-Összefogás Zugló közös képviselőjelöltjét akkor ismertük meg, amikor szeptember 7-én mérsékelt sikerrel, de annál őszintébben esett át élete legelső nyilvános szereplésén: vigasztalanul belebonyolódott a térfigyelő kamerák ügyébe. Második lett, legyőzte a Fidesz-KDNP-s Varga Péter János, de csak nagyon kicsin, 55 szavazaton múlt. Spiesz 35,37 százalékot szerzett, Varga 37,39 százalékkal nyert.

A közelébe se került a nyerésnek Körmend 4. választókerületében Takó Péter, a Jobbik civilben személy- és vagyonőrként dolgozó jelöltje, aki azzal vívott ki magának ismertséget a kampányban, hogy SS-es pólóban fotóztatta le magát a soproni tűztorony tetején. Takó ugyan második lett a körzetében, de 14,29 százalékával labdába se tudott rúgni a fideszes jelölttel szemben, aki több mint 71 százalékát elvitte a szavazatoknak.

12 szavazattal, 2,14 százalékkal kellett beérnie az ország legizgalmasabb polgármesterjelöltjének, az angol királyi család tanácsadójának, a szabadkőművesek felkaroltjának és a titkos jelképek kutatójának. A Szent Koronával a fején pózolva hírnevet szerzett Déri Sándor Salamon a hajdú-bihari Bakonszegben, az 1210 fős Berettyó-parti faluban indult el függetlenként. 12 szavazata is elég volt hozzá, hogy a négyből két ellenfelét legyőzze, de igazi esélye – úgy tűnik – senkinek sem volt a győztes Gara Péter ellen, aki több mint 90 százalékkal nyert.

Polgármester lenne a bakonszegi királyi sarj

Magabiztosan győzött viszont Balogh Tibor, Nagybajcs volt plébánosa, aki pár hete egy vasárnapi szentmisén jelentette be a híveknek, hogy a papi hivatásáról lemond, családot szeretne, aztán a választási regisztráció utolsó napján felkerült a nagybajcsi polgármesterjelöltek közé. Huszár Imre, a régi polgármester 36,56 százalékot tudott csak gyűjteni, a volt plébános 63,44 százalékot vitt.

Rovatok