Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtott egy istállót a részeg lovász

2014. október 14., kedd 09:03

Közveszélyokozás kísérletével vádolja az ügyészség a volt lovászt, aki részegen felgyújtott egy istállót a Kincsem Parkban, írja a HavariaPress. A kár több mint másfél millió forint.

A 44 éves férfi  a vád szerint tavaly október elején egy ismerősénél volt a X. kerületi Kincsem Lovasparkban − ahol korábban ő maga is lovászként dolgozott − amikor súlyosan ittas állapotban, egy öngyújtóval meggyújtotta az egyik istálló közelében lévő szalmabálát.

A szalma azonnal égni kezdett, majd másodperceken belül embermagasságú lángcsóva csapott fel, a tűz pedig rövid időn belül a közeli szalmabálák egészére, valamint a mellettük lévő istálló fa tetőszerkezetére is átterjedt.

A tüzet a lovaspark területén tartózkodók közül többen észlelték, és azonnal oltani kezdték, miközben értesítették a tűzoltóságot. A részeg lovász eközben megpróbált elmenekülni a helyszínről, de az időközben kiérkező rendőrök még a helyszín közelében elfogták.

A tűzoltók a tűz további terjedését a meggyulladt istálló tetőszerkezetének megbontásával megakadályozták. A tűz átterjedhetett volna más istállóra is, amivel veszélyeztette volna az istállóban lévő több millió forint értékű lovakat és az ott tárolt eszközöket. A férfit most bíróság elé állítják.

Rovatok