Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos akart lenni az ároktői banda vezére

2014. október 16., csütörtök 06:58

Miután januárban tényleges életfogytiglani fegyházra ítélték, végezni akart magával id. Rostás Elemér, az ároktői gyilkos banda vezére, írta a Blikk. Nyáron éppen ezért több hetet töltött az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI). 

A lap szerint az idősek bántalmazója többször foglalkozott az öngyilkosság gondolatával, azonban a fegyőrök hamar kiszúrták, hogy Rostás Elemérnek megváltozott a hangulata, befelé fordult, és több jel mutatott arra, hogy véget akar vetni az életének. Ezért a szegedi Csillagbörtönből Budapestre szállították.

"Már nem akart ott lenni a másodfokú ítéleten, nem bízott abban, hogy csökkentik a büntetését" – mondta az egyik ismerőse a Blikknek. Pár nappal ezelőtt ez is be is igazolódott, a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Három vádlott, köztük idősebb Rostás életfogytiglani börtönbüntetést kapott, közülük kettőt a bíróság kizárt a feltételes szabadság lehetőségéből. A három másik vádlottat húsz-, tíz- és nyolcéves szabadságvesztéssel sújtották.

Az ítélet szerint 2008 ősze és 2009 tavasza között éjjel 10 alkalommal rátörtek 70–80 éves emberekre, és kegyetlenül bántalmazták őket, hogy értékeiket megszerezzék. Két áldozatuk belehalt sérüléseibe.

A Blikknek rostás öngyilkossági kísérletéről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága csak annyit mondott: konkrét fogvatartott személyes, főként egészségügyi adatait nem adhatják ki.

Rovatok