Index Vakbarát Hírportál

Tíz év fegyházat kapott, mert meg akarta ölni a barátnőjét

2014. október 16., csütörtök 13:37

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön egy budapesti férfit, aki 2012 nyarán megpróbálta megölni a barátnőjét, mert el akarta hagyni őt. A Szegedi Ítélőtábla bírái emberölési kísérlet miatt mondták ki bűnösnek a 33 éves vádlottat.

A férfi 2011-ben ismerkedett meg a nála 13 évvel fiatalabb, akkor még kiskorú lánnyal. Kapcsolatukban gondot okozott a kölcsönös féltékenység. A lány többször próbált kilépni a kapcsolatból, de a férfi ezt - leginkább öngyilkossággal fenyegetőzve - mindig megakadályozta.

2012. augusztus 13-án a férfi, miután barátnője telefonon közölte vele, hogy végérvényesen elhagyja, feldühödött, kiment a lány családjának monori házához, hogy rávegye őt a kapcsolat folytatására. Bement a kertbe, cigarettázott, sört ivott, majd a teraszon talált plédbe burkolózva lefeküdt a fűbe aludni. 

Reggel a lány kérte, hogy menjen el, de a férfi a földre lökte őt, és késsel többször megszúrta az arcát, majd a tarkóját. Amikor pedig kitört a kés pengéje, egy virágcseréppel ütlegelni kezdte és fojtogatta. A sértett végül kiszabadult, megpróbált a házba menekülni, majd elszaladni, de a férfi folyamatosan bántalmazta. Amikor leesett a lány köntöse, a férfi meztelenül vonszolta őt vissza az épület elé. 

Egy szomszéd végül meghallotta a segélykiáltást, és sikerült megakadályoznia, hogy a vádlott egy több mint tízkilós téglát a lány fejére dobjon.

A férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrök Székesfehérváron fogták el, miután a járőröket meglátva kiugrott a rejtekhelyéül szolgáló lakás harmadik emeleti ablakából. A vádlott ekkor súlyos sérüléseket szenvedett.

Rovatok