Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé állítják a debreceni egyetemistát agyonverő férfit

2014. október 17., péntek 12:37

Bíróság elé áll a férfi, aki tíz éve agyonvert egy debreceni egyetemistát, írja a Dehir.hu.  A most 35 éves T. Tamás kilenc évig bujkált. Tavaly november 8-án Franciaországban, Montpellier-ben fogták el. 

 T. Tamás 2004. október 5-én hajnalban, Debrecenben, a Nagyerdőn található Régi Vigadó melletti parkolónál vert meg egy 19 éves egyetemistát. A diák olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy három nappal később életét vesztette.

A diák abban az évben kezdett el a jogra járni. Barátaival a Nagyerdőn működő Kikötő nevű helyen buliztak.  A diák sokat ivott és már ott több emberrel vitába került. A diák barátai éjfél körül hazamentek. A diák hajnalban ment haza, előtte T. Tamás és barátai mentek. T. Tamás lemaradt a többiektől, és szóba elegyedett a diákkal, de valamin már itt összevesztek.

T. Tamás továbbment, és a  Békás-tónál megvárta a diákot, aki szerinte beszólt neki. A diák itt egy sörösüveggel arcon vágta T. Tamást, majd menekülni kezdett. T. Tamás a Régi Vigadó melletti parkolóban érte utol, ököllel leütötte, majd legalább kétszer a földön fekvő fiú jobb arcába taposott. A fiúnak eltört az orrcsontja és a koponyacsontja, azonnal eszméletét vesztette.  T. Tamás barátaival otthagyta a fiút.

Az erősen vérző, földön fekvő fiút fél óra múlva találta meg egy járókelő, rohammentő vitta a kórházba. Három nappal később meghalt.

A verekedés napján T. Tamás is elment a kórházba, hogy ellássák az arcán lévő sérülést. Amikor meghallotta a hírekben, hogy a diák meghalt, elhagyta Magyarországot. 

Rovatok