Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP decemberben tart egy nagy kibeszélőshow-t

2014. október 18., szombat 15:52

Ülésezett az MSZP választmánya szombaton. A szocialisták úgy döntöttek, hogy egy decemberi pártértekezleten döntenek az új baloldali politika irányról.

Országos pártértekezletet hívott össze december 13-ra az MSZP országos választmánya, a tanácskozáson a párt átalakításáról és az új baloldali politika főbb irányairól dönt a szocialista párt - közölte az országos választmány elnöke szombaton Budapesten, a testület ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Botka László szerint az idei három választást pártja elveszítette, de az is világos, hogy a választók az MSZP-t bízták meg azzal, "hogy az orbáni rendszer baloldali alternatíváját építse fel". Hangsúlyozta, a következő két hónapban rakják le az új MSZP alapjait. Erre a decemberi pártértekezletre az ország minden pontjából meghívást kapnak a szocialista szervezetek, és információnk szerint itt döntik majd el véglegesen, milyen politikát folytasson az MSZP a következő években.

Botka bejelentette azt is, hogy szegedi polgármesterré történő újraválasztása miatt összeférhetetlenség miatt csütörtökön lemondott parlamenti mandátumáról, a választmány pedig úgy döntött, hogy a parlamenti helyet - ahogy azt megírtuk - Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese kapja.

Tóbiás József, az MSZP elnöke elmondta, a választmány amellett foglalt állást, hogy a 2015-ös költségvetés nem növelheti tovább a szegénységet. A költségvetéssel kapcsolatban az MSZP elfogadott egy nyolcpontos nyilatkozatot, mit vár a párt Orbán Viktortól és a minisztereitől. Eszerint az MSZP azt szeretné például, hogy a munkavállalók jelentős részének csökkenjen az adóterhe, a kormány adja vissza az önkormányzatok pénzét, és hogy rendezze a kilátástalan helyzetbe került kórházak helyzetét.

Az MSZP választmánya zárt ajtók mögött zajlott. Azzal, hogy mi történt még a színfalak mögött, hamarosan jelentkezünk.

Rovatok