Index Vakbarát Hírportál

A jobbikos költő újrázhat: meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

2014. október 22., szerda 17:45 | aznap frissítve

Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - közölte MTI.

A területi választási iroda (TVI) vezetője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a választás megismétlését.

A Jobbik a Debreceni Ítélőtáblához fordult az ózdi polgármester-választás megismétlése miatt, amin a választások óta megsemmisített ítélet szerint a párt jelöltje, Janiczak Dávid nyert. A területi választási bizottság múlt pénteken rendelte el a polgármester-választás megismétlését a Fidesz-KDNP-s jelölt Fürjes Pál beadványa alapján, ami szerint hét szavazólap hiányzott az urnákból, illetve a gyanújuk szerint lácszavazás történt a településen, erre pedig bizonyítékaik is vannak.

Janiczak Dávidról helyszíni riportunkat itt olvashatják.  A Jobbik jelöltje szerezte meg az első helyet a szavazatok 38,57 százalékával, Fürjes Pál a második helyen végzett 37,96 százalékkal.

"A Jobbik tiszta lelkiismerettel és bátran áll az új választás elébe!" - közölte Janiczak a Facebookján. "Még tovább húzódik a jelenlegi bizonytalan helyzet. Újra választási kampány következik ahelyett, hogy végre a városért és az ózdi emberek gondjainak megoldásáért dolgozhatnánk" - írja.

"A hamisított, formanyomtatvány jellegű „bizonyítékokat” megismerve természetesen hamis vád miatt megtettük a büntetőfeljelentést, ám az ózdiak érdeke most az, hogy a munka minél hamarabb meg tudjon kezdődni a városházán. Ezért ismét ringbe szállok a polgármesteri címért."

Rovatok