Index Vakbarát Hírportál

A Nemzeti Vagyonkezelő kisajátítja a SYMA-csarnokot

2014. október 24., péntek 21:58

„Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kérelmére Budapest Főváros Kormányhivatala kisajátítási eljárást kezdeményezett a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központ ingatlanainak teljes területere vonatkozóan. Az MNV Zrt. kéviselőjevel folytatott tárgyalások során arra törekszünk, hogy az MNV Zrt. és a Syma+SD Kft. közös érdekeit szolgálva - a csarnokban tervezett és már megkötött érvényes szerződéseket teljesíthessük egészen 2015 első félévéig bezárólag” - így kezdődik az a levél, amit a SYMA+SD Kft, a SYMA csarnok jelenlegi üzemeltetője küldött a vele szerződött partnereknek. A levél október 21-i keltezéssel íródott.

A levélben arról nem esik szó, pontosan miért is indult el a kisajátítási eljárás, a jelenlegi tulajdonos főleg nyugtatni akarja azokat a partnereket, akikkel már szerződést kötöttek, hogy az ügyletben részt vevő összes fél célja a már lekötött rendezvények terv szerinti lebonyolítása.

"A Syma+SD Kft vezetésének célja, hogy a partnereink és a rendezvények látogatói a folyamatban lévő jogi eljárást ne észleljék" - áll a levélben. Mint írják, a jelenlegi tulajdonos a kisajátítási eljárás alatt is stabil gazdasági háttérrel és teljes felelősséggel folytatja üzleti tevékenységét. Azt, hogy korábban miért nem tájékoztatták az eljárásról a partnereket, azzal magyarázzák, hogy vagy eleve olyan szerződéseket kötöttek, amikről tudták, hogy be tudják őket tartani az új körülmények között is, vagy „ténybeli információk hiányában nem volt biztosítható” részükről a hiteles tájékoztatás.

Rovatok