Index Vakbarát Hírportál

Tíz perc ordibálás után inkább hazamentek az ultrák

2014. október 26., vasárnap 15:05 | aznap frissítve

Az év tüntetési meglepetése zajlott a Kossuth téren, ahova nagyszabású demonstrációt hirdettek meg a legkeményebb szurkolók, mert nem tetszenek nekik az MLSZ által bevezetett újdonságok, biztonsági szigorítások. 

Körülbelül kétezren gyűlhettek össze a téren, mindegyik ultracsoport egy-két busszal jött. Sajtát rigmusaikat énekelték, ment a "ria-ria-hungária" a "buzi MLSZ" , a "piCsányi-piCsányi"  és a "Kubatov takarodj" is. A szervezők/rendőrök az érkező ultrákat ülönböző utcákból irányították a térre. A Kossuth tér félig megtelt, nagyon sok rendőr vigyázott rájuk a környező utcákban. 

Tüntetnek az ultrák a Kossuth téren

Az eredti tervek szerint országrészenként, illetve a nagyobb fővárosi vezérszurkolók szólaltak volna fel, ehhez képest egy Fradi-ultrán és az NBII-es Békéscsaba vezérszurkolóján kívül senki sem szólalt fel. A békéscsabai ultra arról beszélt, hogy milyen volt, amikor az édesapja elvitte focimeccsekre. Akkor még nem volt a stadionokban

Szerinte azért nem érti ezt az MLSZ, mert annak tisztségviselőit nem stadionba, hanem az "MSZMP"-be vitte édesapjuk. A beszélő azt mondja, hogy mindenki csináljon, amihez ért, "bankárkodjon", ha úgy tartja kedve, de nekik hagyják meg a szurkolás örömét.

A legjobb a ritmus kétségtelenül az "utálunk szar modern foci" volt, amit azzal a hangsúlyozással énekeltek, mint a "szar Szlovákiát" szokták. A békéscsabai ultra után Hamberger Ádám, Fradi-ultra mondta el, hogy ők továbbra is bojkottálják a bajnoki mérkőzéseket, és cinikusan gratulált a szövetségnek ahhoz, hogy rendszeresen negatív csúcsokat dönt a mérkőzések nézőszáma.

Az ultrák egy petíciót szerettek volna átadni a miniszterelnöknek, de a hivatal elutasította a kérést, mondván munkaszüneti nap van, próbálkozzanak munkanapon, munkaidőben.

A két beszéd után véget is ért a program, a tömegben tanácstalanság uralkodott el, olyanokat mondtak egymásnak, hogy  

na mi van, ennyi volt? Még be is érnék dolgozni!

Az eredeti program szerint több vezérszurkoló mondott volna gyújtó hangú beszédet, azonban a téren elterjedt pletyka szerint 

nem mertek felszólalni, mert a munkahelyükön megfenyegették őket, hogy ha felszólalnak, búcsút inthetnek az állásuknak.

Bár a program elég nyúlfarknyi volt, a tudósítónknak megszólaló szurkolóknak tetszett a demonstráció, azt mondták király volt.

Rovatok