Index Vakbarát Hírportál

Másfél éves kislányt ütlegeltek Vas megyében

2014. november 4., kedd 23:27

Kéthónapos szomszédviszály miatt verekedtek össze két család nőtagjai Egervölgyön, a konfliktus során pedig egy 17 hónapos kislányt is bántalmaztak, írja a Vaol. A Somogyi család szerint negyedik szomszédjuk kutyái folyamatosan az utcán csellengtek, és gyakran a környező udvarokba is beszökdöstek – állítólag sok baromfi eltűnt, és több kerítést is megrongáltak.

Kálmán Adrienn, a sértett édesanya éppen emiatt nem merte kislányát az utcára engedni, és a problémát még a polgármesternek is jelezte, aki szóban figyelmeztette ugyan az állatok gazdáit, változás mégsem történt.

Október 30-án, csütörtökön az édesanya épp boltba indult kislányával, Hannával, ám amikor onnan hazaértek, a kapuban azt látta, hogy haragosainak kisebbik lánya kiabálva fut felé. A feldühödött lány azzal vádolta őket, hogy ők mérgezték meg a kutyájukat.

Mindezek után szóváltás kerekedett köztünk, szidni kezdte a családomat. Mondtam a lánynak, hogy tizenévesként nem kellene így beszélnie velem, van köztünk némi korkülönbség. Ezután ütött meg engem. Tisztában vagyok vele, hogy kiskorú, de ez akkor sem mentség a tettére, ezért visszaütöttem. Közben a két testvére is megérkezett, és kérdőre vontak, hogy milyen jogon ütöttem meg a lányt. Mire feleszméltem, már a földön voltam. Mindhárman engem ütöttek és rúgtak

– mesélte az anya. A támadóknak azonban még ekkor sem volt elég:

Utánam a kislányom következett: a legfiatalabb lány a kislányomhoz ment, és a fejét kezdte ütni. Hanna csak 17 hónapos, egyáltalán nem tudja magát megvédeni! Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam rajta segíteni. Az nem érdekel, hogy engem bántottak, de ő semmiről sem tehet!  Kiabáltam, hogy ne bántsa őt. Ekkor az egyik lány barátja odajött, és leszedte rólam a két nagyobbik testvért. A kisebbik azért még egyszer-kétszer megütötte Hannát. Sosem fogom elfelejteni a sírását, annyira fájdalmas és kétségbeesett volt.

A Somogyi család közvetlen szomszédja hallotta ugyan a történteket, mégsem segített. Mikor a családfő hazaért, értesítette a rendőrséget, a gyermekhez pedig mentőt hívtak. A férfi állítólag korábban még azt is felajánlotta a szomszédoknak, hogy nyakörvet és láncot vesz nekik, hogy kiköthessék az állatokat.

A 17 hónapos Hanna a történtek óta nyugtalan, nem eszik jól, bújós lett, és éjjelente is gyakran felsír.  A bántalmazó testvérek utólag tagadták a történteket, szüleiket nem lehet elérni. Az egyik szomszéd pedig elárulta, hogy valamennyi kutya él és virul.

Rovatok