Index Vakbarát Hírportál

Több mint kétszázötven határsértőt fogtak el egy nap alatt Csongrád megyében

2014. november 7., péntek 10:07

Harmincnégy csoportban 252 határsértőt tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve egy nap alatt Csongrád megye déli részén, írja az MTI a megyei rendőr-főkapitányság információi alapján.

A határsértők - akik között sok a gyermek és a nő – Szerbiából érkezve Ásotthalom, Mórahalom és Röszke térségében léptek illegálisan magyar területre. A legnagyobb, húsztagú, afgán állampolgárokból álló csoportot csütörtök délután fogták el Röszke közelében.

Bács-Kiskun Megyében is hasonló volt a helyzet az elmúlt napokban: eljárást indítottak 77 koszovói, 2 afgán, 1 szerb és 14 szír állampolgárral szemben, akiket 2014. november 5-én és november 6-án Tompa, Kunbaja, Csikéria és Madaras külterületein ellenőriztek a járőrök.

A 13 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták és a kíséretükben lévő 22 gyermekeket és fiatalkorút a kirendeltség erre alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el. Ellenőrzésük alkalmával kiderült, hogy 2 fővel szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el.

A szerb férfit idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök. A többi külföldi állampolgár menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Rovatok