Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a mínuszok és a hózáporok

2014. november 16., vasárnap 15:47

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi jelentése szerint:

Aki lemaradt a Trónok harca című sorozatról, annak szavakkal is leírjuk, hogy közeleg a

TÉL

Egész héten cudar lesz az időjárás, és a következő hétvégén már éjszakai fagyok is lehetnek. Az ország nagy részén csak undorító nyálkás időjárás, köd, eső, zápor és zivatar lehet, a Zemplénben azonban

HÓZÁPOR IS.
 

Tudják: téligumi, nagykabát, esernyő, csizma, vízálló táska, óvatos vezetés, követési távolságot betartani, nem előzgetni egyenesen bele a szembejövő buszba.

Hétfő: párás levegő, lassan feloszló éjszakai köd, napközben felhők, eső, zápor, és zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között valószínű.

Kedd: hajnalban és reggel párás levegő, köd képződhet. Napközben átvonul egy front az ország fölött, borult lesz az ég, kiadós eső is várható. A szél megélénkü. A minimumhőmérséklet 5-9, a maximumhőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Szerda: északkeleten erősen felhős ég, másutt szakadozottabb felhőzet. Északkeleten több helyen, másutt elszórtan lehet zápor. A minimum 4-8 fok, a maximum 9-13.

Csütörtök: keleten többfelé eső, nyugaton ritkábban. Élénk, erős szél, a legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Péntek: keleten és középső országrészben záporok, a Zempléni-hegységben akár hózápor is lehet. A szél eleinte időnként még erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 2-6 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan is már csak 5-9 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap: reggel is párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. Csapadék már nem valószínű. A minimumhőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között, a nappali maximumok 4-8 fok között alakulnak.

Rovatok