Index Vakbarát Hírportál

Újpesten választanak, a tét nem csak helyi

2014. november 23., vasárnap 09:53

Újpesten Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt rendeznek időközi választást vasárnap, és a tétjét emeli, hogy pár hónap múlva Veszprémben is lesz egy időközi a fideszes Navracsics Tibor EU-biztosi megbízatása és lemondása miatt. Ha az ellenzék mindkettőt megnyeri, megszűnik a Fidesz kétharmada.

Nehéz megjósolni, mi lesz  a vasárnapi voksolás eredménye Újpesten.  Tavasszal Kiss Péter simán hozta a választókerületet a baloldali összefogásnak, öt százalékot, majdnem háromezer szavazatot vert a fideszes Hollósi Antalra, a körzetben az összefogás listája is több szavazatot kapott, mint a Fidesz, az önkormányzati választást viszont már a Fidesz nyerte meg jelentős különbséggel.

A választáson tizenhárom jelölt indul, a parlamenti pártokon kívül jelöltet indított a Munkáspárt, a JESZ, a Zöldek és a Szociáldemokraták is, illetve több független jelölt is indul. Az MSZP Horváth Imrét, a Fidesz-KDNP a tavasszal elvert Dr. Hollósi Antal Gábort, a Jobbik Urbán Flóriánt, az ÚJpest focistáját, az LMP Kanász-Nagy Mátét indítja.

A szavazóhelyiségek reggel hat órától este hétig tartanak nyitva. A Választási Iroda információi szerint az újpesti szavazók egyelőre nem túl aktívak, körülbelül fele annyian mentek el szavazni eddig, mint tavasszal.

Az időközi választás tétjéről és az esélyekről bővebben itt olvashat.

Rovatok