Index Vakbarát Hírportál

A gyerekszobában próbált elbújni a tolvaj

2014. november 24., hétfő 10:02

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki Budapesten és környékén tízszer szerzett pénzt járókelőktől a saját módszerével. Az 51 éves, székesfehérvári L. Rudolf először 2013. december 9-én egy postástól kért útbaigazítást angolul. Azt kérte, hogy még nem látott magyar pénzt, ezért örülne, ha a postát mutatna neki egy bankjegyet. A postás megtette amit kért, ekkor a férfi a táskája után kapott és kivette az abban található több tízezer forintot, majd elmenekült.

A férfi ezután taktikát váltott és országszerte jellemzően nagy bevásárlóközpontok parkolójában ment oda a jómódúnak tűnő vásárlókhoz, majd idegen nyelven kért segítséget a nála lévő készpénz felváltásához. Ahogy a megszólított járókelők elővették a pénztárcájukat, a férfi kikapta a kezükből és elmenekült.

A nyomozók a térfigyelő kamerák képei alapján azonosították a férfit. November 21-én hajnalban székesfehérvári lakcímén fogták el, ahol L. Rudolf  a gyermekszobában található ágyban próbált elrejtőzni.

L. Rudolffal szemben a további eljárást a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2014. november 23-án elrendelt.

Rovatok