Index Vakbarát Hírportál

Lázár elkezdte felfalni Szijjártó minisztériumát

2014. november 27., csütörtök 16:41

Lázár Jánoshoz kerül át a Külügyminisztériumtól az európai integrációs ügyekhez kapcsolódó feladat- és hatáskörök jelentős része – erről csütörtöki ülésén fogadott el egy módosító javaslatot az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. Az MTI tudósítása alapján sajátos konfiguráció szerint január 1-jétől a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez kerül a brüsszeli állandó képviselet – ez tulajdonképpen az unióhoz delegált nagykövetségünk – szakmai irányítása és a munkáltatói jogok gyakorlása, maga a képviselet viszont szervezetileg és funkcionálisan továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá fog tartozni.

Megkerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, ahol türelmet kértek tőlünk, mivel ők maguk sincsenek tisztában azzal, pontosan milyen változásokra kell számítani.

Értesülésünk szerint a hatáskör-átadásról már a kormányalakítás idején megszületett a döntés, de Navracsics Tibor kiharcolta, hogy amíg ő áll a külügyminisztérium élén, addig nem lép életbe. Azt is megtudtuk, hogy eredetileg a magyar állandó képviseleten dolgozó 70 embert érintette volna az intézkedés, de amint megtudták, mi lesz a sorsuk, a munkatársak fele felmondott. 

Rovatok