Index Vakbarát Hírportál

Navracsics kiakadt Simicskára és Török Gáborra

2014. november 28., péntek 19:43

Csak helyi jelöltet tud támogatni a február 22-re kiírt veszprémi időközi országgyűlési választáson Navracsics Tibor uniós biztos, aki a térség eddigi képviselője volt. Az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: elkeseríti az, hogy „az ember ápol egy kertet, majd megjelennek ott és keresztülmennek rajta.”

A volt képviselő és miniszter, aki november 1-jétől uniós biztos, attól tart, hogy a veszprémi választókerület „áldozatul esik azoknak, akik brahiból vagy taktikai megfontolásokból elindulnak az időközi választáson”.

Csak helyi jelöltet tud támogatni, olyat, aki ott él, az ott élőket képviseli. Sokan pártpolitikát látnak abban, hogy ezzel a választókerülettel a kétharmad megtartható-e vagy sem, mondta.

A helyieknek viszont arról szól, hogy lesz-e a választókerületnek olyan képviselője, aki ismeri az ott élők helyzetét és hatékonyan tudja az ott élők érdekeit képviselni.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott: "az én választókerületem egy nemes préda" lett, amit a kétharmad körüli találgatás csak tovább erősített.

Arról is beszélt, hogy uniós néppárti politikusként nem szólhat bele a tagállamok belügyeibe, de figyelemmel kíséri és részt is vesz a választási kampányban.

Rovatok