Index Vakbarát Hírportál

Alvó kislányait késelte meg

2014. december 2., kedd 09:27

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot azzal a 32 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel XVII. kerületi otthonukban megszúrta két alvó kislányát, majd azután a kést saját maga ellen fordította.

A vádirat szerint, a vádlott viszonya - az akkor már külön élő - volt élettársával elmérgesedett, így rendszeresek voltak közöttük a konfliktusok.

2013. november 12-én a férfi az esti órákban XVII. kerületi otthonukban lefektette a volt élettársával közös, négy és hat éves gyermekeit aludni,

majd a hajnali órákban magához vett egy kést, és azzal mindkét alvó kislányt egy-egy alkalommal megszúrta.
 

A vádlott ezt követően a kést saját maga ellen fordította, azzal a hasánál többször is megszúrta magát, illetve mindkét alkarján megvágta magát. A férfi ezt követően, látva gyermekei állapotát, telefonon értesítette a mentőket, akik így rövid idő múlva megkezdhették a megszúrt gyerekek ellátását. 

A célszerű, szakszerű, és időszerű orvosi beavatkozás elmaradásával mindhármuk halála bekövetkezett volna, írta az ügyészség.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a vád két rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntette, amely bűncselekmények büntetési tétele két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés.

Rovatok