Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy aggregátor Mogyoródon

2014. december 2., kedd 22:22

Életveszélyesen megsérült egy férfi Mogyoródon a Táncsics Mihály utcában, amikor felrobbant a házában működtetett áramtermelő aggregátor – közölte az MTI.

Paulovics Géza polgármester szerint az aggregátorra a Táncsics utca környékén még mindig fennálló áramszünet miatt volt szükség.

A lakásban csak a tulajdonos volt, a középkorú férfit életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba. A polgármester is járt a balesetet követően a helyszínen, a ház nem gyulladt ki, a most már üres ingatlant rendőrök őrzik.

 Mogyoródon több száz lakásban hétfő este óta nincs áram, ezért éjszakára ágyakat vittek a helyi művelődési házban kialakított melegedőbe. Az áramszünet jelenleg ezer helyi lakost is érinthet, többségük rokonoknál kapott szállást. A katasztrófahelyzetről bővebben itt olvashat.

Az áramszünet ezer helyi lakost is érinthet, többségük rokonoknál kapott szállást. Bár a szolgáltató szakemberei házról házra járva ellenőrzik az elektromos hálózatot, és reggel óta folyamatosan kapcsolják vissza az áramot, a katasztrófavédelemtől kapott ágyakat vittek a művelődési házban folyamatosan működő melegedőbe.

Ételről és meleg italról is gondoskodik az önkormányzat, bár egyelőre nem tudják, hányan kérnek majd elhelyezést.

A Mogyoródon áthaladó főút a szadai elágazástól Gödöllő felé a jég súlya miatt leszakadt gallyak és kidőlt fák miatt még mindig le van zárva, de Fót, illetve az M3-as felől megközelíthető a település. Az óvodások és iskolások felügyeletét kisebb átcsoportosításokkal megoldották.

Rovatok