Index Vakbarát Hírportál

Miniszterelnökség: Vannak jómódú és kevésbé jómódú Fidesz-vezetők

2014. december 4., csütörtök 16:55

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkára nyílt levélben válaszolt Bencsik Gábor kritikájára. Fő állításait úgy foglalhatnánk össze, hogy

Dömötör természetesen alá is támasztja véleményét: szerinte a politika nyilvános működését az garantálja, hogy „a kormány tagjai, valamint az államigazgatás vezetői több lépcsős szigorú ellenőrzésen, átvilágításon mennek át, és nyilvános vagyonnyilatkozatot tesznek”.

Szeretném egyértelművé tenni, hogy a miniszterelnök sem tűri el, hogy bármilyen visszaélés történjen a közpénzekkel. Több alkalommal is egyértelművé tette, nem tűri a korrupciót.

„Bizonyára Ön sem gondolja, hogy a miniszterelnök azért nem tesz lépéseket, mert tanácsadói megtévesztik, sokkal inkább azért, mert a kormánytagok vonatkozásában egyetlenegy jogilag értelmezhető vádat sem fogalmaztak meg” – írta.

Üres vádak

Dömötör szerint a kormány hiába kérte, hogy „aki konkrétumokról tud, álljon elő velük”, eddig

mind a hazai, mind pedig a nemzetközi térben csak homályos utalások hangzottak el.

„Ez nem lehet véletlen, ugyanis ha ezeket jogállami módon, a jogrendszer számára is megragadhatóan megfogalmaznák, azonnal kiderülne a vádak üres jellege, és a kormány tagjai könnyen bizonyíthatnák feddhetetlenségüket sorozatos helyreigazítási perekkel” – vonta le a következtetést Dömötör. Szerinte sokan értenek egyet azzal, hogy Magyarország végre sikeres, békés, öntudatos, erős országgá válhat:

Ez az egyetértés vezetett ahhoz, hogy idén a magyarok három választás során is a folytatás és az összefogás mellett álltak ki, megerősítve bizalmukat a kormányzó pártokban. Éppen ezért remélem, a jövőben több szó esik majd az ország és a magyar emberek közös sikereiről,

„Ezek az eredmények az elmúlt évek összefogásának köszönhetőek. Hiszem, hogy ezekért a célokért a jövőben is érdemes közösen kiállnunk″ – írta.

Korábban annyi történt, hogy

Rovatok