Index Vakbarát Hírportál

Ónos eső: többmilliós károk Nagykovácsiban

2014. december 4., csütörtök 19:20

Több millió forintos kárt okozott Nagykovácsiban a közterületekben az elmúlt napokban hullott ónos eső - közölte az MTI. Kiszelné Mohos Katalin polgármester azt mondta: hétfőn veszélyhelyzet alakult ki Nagykovácsiban, a bevezető útra és szinte mindenre ráfagyott az eső, egy ideig közúton meg sem lehetett közelíteni a nagyközséget. Az erdős részek és a magánporták fái sorra dőltek ki, ágak szakadtak le a rájuk rakódott jég súlyától. Jó ideig nem volt áram, és akadozott a többi szolgáltatás is, a mobiltelefonos összeköttetés is szünetelt.

Nagykovácsiban félbetört fák sorakoznak, letört gallyak hevernek mindenütt, az első becslések szerint csak a közterületekben többmilliós kár keletkezett, és ebben az összegben nincs benne a fák pótlása. A házak kertjeiben szintén hatalmas a veszteség, így a teljes település megtisztításához önkéntesek segítségére lenne szükség.

A helyreállítás költségeit egyelőre az önkormányzat finanszírozza, de igényelni akarnak pénzt az e célra létrehozott vis maior keretből - mondta a polgármester.

Ilyen volt egy ott ragadt taxis napja, amikor nem lehetett elhagyni a települést.

Rovatok