Index Vakbarát Hírportál

Éheztette 60 lovát egy állatvédő

2014. december 5., péntek 10:40 | aznap frissítve

A Vas megyei Pankaszon szörnyű körülmények között tartotta 60 lovát egy német nő, írja a Vaol.hu. A főutca egyik telkén egy hónapja vannak a lovak, a tulajdonos szerint az 50 éves nő akkor kérte meg, hadd helyezzen el ott 15 pónilovat. A telek bérbeadása azóta sem történt meg.

A lap úgy tudja, hogy a nő folyamatosan gyűjtött adományokat az interneten, illetve újabb állatokat is igyekezett megmenteni. Így került kapcsolatba egy svájci állatvédő szervezet képviselőjével, aki eljött az őrségi faluba két héttel ezelőtt.

Ekkor szembesült azzal, hogy az állatokat rettenetes körülmények között tartják, a lovak gyakorlatilag éheznek, sem élelemhez, sem vízhez nem jutnak. A legyengült lovak trágyával kevert sárból próbáltak hozzájutni a maradék takarmányhoz. A svájci nő magára vállalta az állatok ellátásának költségeit, és egy Ivánc melletti lovas major vezetőjével nekiláttak az állatok elhelyezésének.

A lap szerint a német nőnek korábban már bírósági ügye is volt, amikor 100 ezer eurónyi céges pénzt költött el állatok megmentésére. A bíróság 15 hónap felfüggesztett börtönre ítélte hűtlen kezelésért. Az állatvédőnek korábban Pálmonostorán is volt egy lómenhelye, ott 100 lovat tartott nem megfelelő körülmények között. Azt egyelőre nem tudni, hogy a mostani esetben indul-e eljárás a nő ellen állatkínzásért.

Rovatok