Index Vakbarát Hírportál

Itt az első kormányon kívüli, aki örül az útdíjnak

2014. december 13., szombat 16:15

Tárnok lakói is olcsóbban és kényelmesebben autózhatnak a jövő évtől az útdíjrendszer változásainak köszönhetően – közölte a nem egészen 10 ezres lélekszámú pest megyei település fideszes polgármestere szombaton az MTI-vel.

Szolnoki Gábor azt írta: Tárnokról eddig csak díjköteles szakaszokon lehetett eljutni az M7-es autópály fővárosba, Érdre vagy Székesfehérvárra tartó, jelenleg még díjmentes részeire. A nagyközségben élőknek ezért mostanáig a közel 43 ezer forintos országos éves matricát kellett megváltaniuk a sztrádahasználatért.

Az újonnan bevezetendő éves megyei matricákkal ez a költség drasztikusan csökken; a tárnokiak januártól mindössze 5-10 ezer forintért autópályán juthatnak el kiemelt úti céljaikra.

Érd megközelítése ezzel gyorsabbá és biztonságosabbá válik: míg az autópálya elkerülésével 15 perc alatt érhető el a kistérségi központ, az M7-esen ez az út három perc alatt megtehető. Tárnok Önkormányzata ezért egyetért az útdíjrendszer változtatásával, és támogatja a tárnokiak számára is olcsóbb megyei matricák bevezetését - közölte Szolnoki Gábor, a Pest megyei település polgármestere.

Rovatok