Index Vakbarát Hírportál

A költségvetés elfogadása ellen tüntetnek

2014. december 14., vasárnap 08:22

Vasárnap délután El a kezekkel! címmel hirdetett tüntetést − hosszabb egyeztetés után a jövő keddi tüntetés szervezőivel − a költségvetés elfogadása ellen a Kossuth téren, a 60 ezren a magán nyugdíjukért Facebook-csoport. Több mint hatezren jelezték, hogy részt vesznek az eseményen. 

A tüntetés oldalán azt írják: „Mi azért szervezünk tüntetést, mert az a célunk, hogy megakadályozzuk a költségvetés ilyen formában való elfogadását, ezért a tüntetésünket a törvény megszavazása elé időzítjük. Meg kell mutatni az Orbán-rendszernek, hogy ha ezt a költségvetést elfogadja, visszafordíthatatlan károkat okoz az országnak:

Amennyiben az állam nem hátrál meg, és elfogadja ezt a gyalázatot, amit költségvetésnek nevez, tudni fogjuk, hogy milyen lépéseket kell majd tennünk."

A tüntetés menetrendje a tervek szerint: 15:00-15:30 - gyülekező az Akadémia Széchenyi téri épülete előtt, 15.45 - hangos átvonulás a Kossuth térre, 16.00-tól beszédek. A téren a következő emberek tartanak beszédet:

Ezt a tüntetést a legutóbbi magánnyugdíjas tüntetésen hirdették meg a szervezők. Arról a tüntetésről itt olvashatja el helyszíni beszámolónkat. A tüntetés aprópója az a kormánytervezetet volt, amely alapján azokat a magánynyugdíjpénztárakat, amelyeknél a tagok legalább hetven százaléka nem fizeti a tagdíjat, bezárják, megszüntetik. Ízelítőül egy rövid videó:

Ha ezt a sarkon csinálják, akkor rablásnak hívják

Rovatok