Index Vakbarát Hírportál

Nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Árpád

2014. december 29., hétfő 14:48

Nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Árpád - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a parlament honlapján hétfőn közzétett írásbeli válaszában. A politikus Szabó Szabolcs (Együtt) független országgyűlési képviselő Orbán Viktor kormányfőhöz címzett írásbeli kérdésére válaszolt, írja az MTI..

A "háttérbeszélgetéseken mint kormányzati főtanácsadóra, mint a kormányzati stratégiaalkotás legfőbb szereplőjére hivatkoznak, Habonyról hivatalosan még sem tudni semmit" - írta Szabó Szabolcs a kérdéseben, és hozzátette, ami a sajtó híreiből HabonyÁrpádról tudható, az "nem túl bíztató, vagy bizalomkeltő". Az Együtt egyébként arra is rákérdezett, hogy kitől kapja Habony a fizetését, de erre nem érkezett válasz. 

Semjén Zsolt írásbeli válaszában közölte: a rendelkezésére álló információk szerint az illetékes szervek nem folytattak nemzetbiztonsági ellenőrzést. Habony Árpáddal összefüggésben. Konkrét kérdésre tudatta azt is, hogy Habony Árpád rendelkezik állandó fényképes belépővel az Országház épületébe. Szabó Szabolcs "sajtóban megjelent híreszteléseken alapuló vádjait" Semjén Zsolt nem kívánta kommentálni.

A RTL Klub Házon kívül című műsorának egy decemberi riportjából kiderült, hogy Habonynak, a volt koronagondnoknak semmilyen szerződése nincs a kormánnyal, mégis politikai tanácsokat ad több vezető politikusnak és Orbán Viktornak is. Lázár János azt mondta, ismeretségi alapon kéri ki Habony véleményét, Rogán Antal pedig inkább elismerően szólt arról, hogy Habony nem akar formális pozíciót vállalni. 

Rovatok