Index Vakbarát Hírportál

Saját lányát lökte ki az ablakon, majd utánaugrott

2014. december 30., kedd 10:39

Vádat emeltek egy 38 éves nő ellen, aki attól félt, hogy a gyámhivatal elveszi tőle ötéves kislányát. Egyetlen megoldást látott, hogy ezt elkerülje: a gyereket kilökte az ablakon, majd ő is utánaugrott.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletéért emelt vádat a tatabányai asszonnyal szemben, írja az MTI.

A főügyészség közleménye szerint az anya évek óta nem mozdult ki otthonából, senkivel nem tartotta a kapcsolatot, gyermekét óvodába sem járatta, ami miatt eljárás is indult ellene. Az anya attól tartott, hogy gyermekét kiemelik a családból, emiatt a férjével is összeveszett.

A nő végül úgy gondolta, hogy lánya elvesztését csak úgy tudja elkerülni, ha megöli őt, majd öngyilkos lesz. Férjét kizavarta a szobából, megragadta gyermeke ruháját, majd kilenc méter magasból kilökte a kislányt, aki a járdára esett, és életveszélyesen megsérült. Ezután az anya is kiugrott az ablakon, és súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Rovatok