Index Vakbarát Hírportál

Gulyás szerint ráfér a szigorítás a gyülekezési törvényre

2014. december 31., szerda 09:11

A gyülekezési törvénnyel kapcsolatos tervekről is beszélt a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban a fideszes Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke. Azt kérdezték tőle, hogy a gyülekezési törvény szabályait a tüntetések miatt szigorítják-e. Gulyás erre azt válaszolta, hogy nem a demonstrációk miatt kell változtatni, "mert a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben sok ponton éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra".

Gulyás azzal folytatta, hogy az elmúlt huszonöt év tapasztalatai és szakmai vitái szerinte mutatják, hogy van sok tisztázandó kérdés, és ezek rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg a rendőrség és a bíróság számára. Amikor arról kérdezték, pontosan mire gondol, az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentését és a tüntetések időtartamát emíltette. 

"Bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntettesen. De a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak" - mondta.

Rovatok