Index Vakbarát Hírportál

Hende Csaba garantálja: nem lesz fizetős a 86-os út

2014. december 31., szerda 23:41

A honvédelmi miniszter a Vas Népe mai számában a következőket mondta az őt kérdező újságírónak:

Több száz millió forintot költünk a közlekedés fejlesztésére. Csupán riogatás az az ellenzéki felvetés, miszerint fizetőssé tennék az út használatát. Ma sem fizetős a 86-os út, miért lenne fizetős? Nem autópályáról, autóútról beszélünk, ezek a kamionforgalmat leszámítva nem fizetősek, semmilyen, ezzel ellentétes kormányzati előterjesztés nincsen.

A nyugat.hu szerint vagy Hendét nem tájékoztatták megfelelően, vagy a munkásokat, akik szilveszter délutánján már elkezdték az új táblák felszerelését a 86-os úton. A Vas megyeieknek, állapítja meg a lap nagyon helyesen, biztosan nem kell január elsejétől útdíjat fizetniük az M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakaszán, erre dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, kormánytag szava a garancia.

Mérget mondjuk nem vennénk a miniszter szavaira, hiszen szilveszter délutánján az M86-os Vas megyei szakasza így nézett ki:

A képen jól láthat, hogy a a Magyar Közút emberei már december 31-én délután elkezdték kihelyezni az "autóút", illetve a kötelező díjfizetésről szóló (Matrica/Vignette) táblákat a vasi szakaszon. A  kormany.hu-n az M86-os vasi szakasza továbbra is azon a listán található, ami a személyautókra is vonatkozik. A nyugat.hu munkatársai egy benzinkúton megpróbáltak matricát venni, de azt a választ kapták, hogy azt csak éjfél után tudják nekik kiadni, viszont a tájékoztatóban igenis szerepel a Vas megyei M86-os szakasz, amelyért már egyetlen használat esetén is ki kell fizetni az éves 5000 forintot a maximum hét személyes személyautók vezetőinek.

Rovatok