Index Vakbarát Hírportál

Kormányhivatal: Nem folytatható Juhász Péter ellen összeférhetetlenségi eljárás

2015. január 7., szerda 12:02

A kormányhivatal szerint sem folytatható Juhász Péter ellen összeférhetetlenségi eljárás a vagyonnyilatkozata kapcsán.

Az eljárást Böröcz László fideszes alpolgármester indította volna az Együtt belváros-lipótvárosi képviselője ellen, amiért az hiányos vagyonnyilatkozatot adott le. Juhász azt mondta, a kérdéses időszakban nem volt jövedelme.

„Miután azzal fenyegettek, hogy összeférhetetlenségi eljárást kezdeményeznek ellenem a vagyonnyilatkozatom javítása miatt, írtam a kormányhivatalnak, törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztem. Nekem adtak igazat: nem folytatható ellenem ilyen eljárás” – írta most Juhász a Facebook-oldalán, ahol csatolta az indoklást is.

Ezt az V. kerület sem hagyhatta szó nélkül

Ismételten fel kívánjuk hívni a figyelmet arra, hogy a képviselő nem végzett érdemi munkát az V. kerületi képviselő testületben, csak rágalmazilletve módosítgatja a vagyonnyilatkozatát. Ezt eddig összesen három alkalommal tette meg, legutóbb az derült ki, hogy földterületeket örökölt, ezt eddig „elfelejtette” megemlíteni. Az illetékes Kormányhivatal álláspontját elfogadjuk, ám továbbra is úgy véljük, Juhász Péternek pusztán politikai haszonszerzés a célja, nem pedig az V. kerületi polgárok képviselete.

Tisztelettel,

Belváros-Lipótváros Önkormányzata, Sajtóosztály

Rovatok