Index Vakbarát Hírportál

Autóval, gyalog is lutri a közlekedés

2015. január 9., péntek 06:17

Az autósok kapargatással, a gyalogosok óvatos csúszkálással kezdhették a napot. A jég azonban napközben mindenütt felenged, az éjszakai fagy után kifejezetten enyhe, +3, +8 fokos idő várható.

Az éjszakai ónos eső, eső után délelőtt szakadozottabbá vált a felhőzet, de ennek nem sokáig örülhetünk. Késő délutántól ismét többfelé várható eső, északkeleten ónos eső – írta az Időkép.

Ön is látta?

Begyűrűzik nyugatról

A rossz időről persze itthon senki sem tehet, az egész mögött valójában egy olyan hatalmas ciklonrendszer áll, amely Izland térsége fölötti középponttal örvénylik, egyre inkább meghatározva időjárásunkat – mutatott a dolgok mögé a Met.hu. 

A hétvége esős, szeles de meleg lesz, szombaton helyenként akár 14 fok is lehet.

Sok baleset volt

Budapest I. kerületében, a Mátray utcában egymásnak csúszott több autó, a Toldy Ferenc utcában pedig járművek akadtak el, írja a katasztrófavédelem.

Munkatársunk szerint a Lejtő úton öt autó ütközött össze, az iskolánál egymásra torlódva, összevissza álltak. A XXIII. kerületben lépésben haladt a 35-ös és a 123-as busz, jelezte egy másik kollégánk.

Csepelen, az M0-s szigetszentmiklósi csomópontja felé vezető úton egy menetrend szerinti busz és egy autó karambolozott, a II. Rákóczi Ferenc út felé lehet kerülni.

A IX. kerületi Gyáli úton négy autó karambolozott, egy tűzcsapot is kidöntöttek. A XVII. kerületi Pesti úton árokba csúszott egy teherautó, akadályozza a forgalmat.

A Rákos-patakba csúszott egy Renault Mégane a Czobor utca és a Rákospatak utca kereszteződésénél. Nincs sérült, a mentést fél kilenc körül megkezdték.

A 15-ös és a 115-ös busz egy ideig terelt útvonalon járt, írta a Budapesti Közlekedési Központ. A 9-es buszon előre felvett hang külön figyelmezteti a megállók előtt az utasokat arra, hogy a járda csúszóssága miatt nagyon óvatosak legyenek leszálláskor.

Hajnal óta hússzor kérték a tűzoltók segítségét a csúszós utakon. A 44-es úton hat teherautó csúszott össze, a 81-esen, Bakonysárkánynál egy autóalkatrészeket szállító teherautó felborult, mondta Hajdu Márton, az OKF szóvivője az MTI-nek.

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán a 43-as kilométernél, Budapest felé pedig az 58-as és az 53-as kilométernél több baleset történt, senki sem sérült meg.

A Fejér megyei Pusztavám és Bokod között két autó és egy kamion ütközött össze, a 8127-es utat lezárták.

Rovatok