Index Vakbarát Hírportál

Zugló adott munkát a minimálbéren tengődő szocialistának

2015. január 9., péntek 09:39

Pár napja még arról siránkozott az MSZP-s Török Zsolt a Facebookon, hogy a baloldali összefogás miatt esett ki a parlamentből, és a korábbi fizetésének csak töredékét keresi.

Nyáron megerőszakolt minket az egyik csapat, ősszel meghekkelt a másik és januárban felállt a székház ajtajában a 2010-es csapat és bejött a 2010-es eredmény. 2/3. Mi is csak türelmet kértünk volna és ráadásul hibahatáron belül voltunk. Én így látom ma is. Nekem ez személyesen is tragédia, hiszen én ezért olyan áldozatot hoztam, hogy most 66 ezer forintot keresek, míg az összefogást mantrázók 660 ezret

 – olvasható az azóta törölt bejegyzésében.

A szocialista politikus viszont a Magyar Nemzet információi szerint mostantól sokkal jobban fog keresni, ugyanis az MSZP-frakcióban végzett munkáját kívül állást kapott a PM-es vezetésű zuglói önkormányzatban. A lap úgy tudja, hogy az MSZP egykori szóvivője hétfőtől az önkormányzati tulajdonú Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit Kft.-nél dolgozik rendezvényszervezőként, havi 206 ezer forintos díjazásért.

A Magyar Nemzet információit Török Zsolt és a polgármester, Karácsony Gergely is megerősítette. A volt szocialista képviselő közölte, foglalkozott már rendezvényszervezéssel, működtetett egy ilyen profilú céget, sőt, néptánctalálkozót is szervezett már. A PM-es polgármester szerint pedig Török jó szakember, köztisztviselőként pedig pártatlannak kell lennie.

Karácsony Gergely reagált arra a fideszes kritikára is, hogy az önkormányzat sokmilliárdos vagyonát kezelő Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. új vezérigazgatójának megválasztása után derült csak ki, hogy Baracskai Gábor a szocialista alpolgármester, Hajdu Flórián sógora. Baracskai pedig saját helyettesének azt a Feigli Ferencet nevezte ki, aki a Hagyó-korszakban került az FKF Zrt. műszaki igazgatói székébe, majd évekkel ezelőtt gyanús ügyletek miatt távozott.

A polgármester szerint Hajdutól azt várja, hogy a következő testületi ülésen tisztázza érintettségét, a cégvezetőt pedig felszólítja, hogy amennyiben igaz, hogy Feigli Ferencet alkalmazza, azonnal mondjon fel neki.

Rovatok