Index Vakbarát Hírportál

Párszázan mentek ki a Kossuth térre

2015. január 10., szombat 20:17

Körülbelül 3600-an jelölték vissza a Facebookon, viszont csak nagyjából négyszázan jelentek meg szombat délután hatkor a Demokraták a gyülekezés jogának korlátozása ellen Facebook-csoport által szervezett tüntetésen, amelyen a Fehér Kendő Mozgalom, az Európa Csoport és az Antifasiszta Hálózat aktivistái szólaltak fel. Az összegyűltek a gyülekezés jogának korlátozása ellen tüntettek. Úgy tűnik a rendőrök is több tüntetőre számítottak, mert nagyjából harminc rendőr kisbusz áll a környező utcákban.

Márciusban már százezren lesznek kinn a téren, ami már elég egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívására, hiszen a százezer ember mögött hárommillió elégedetlen van. A békemeneten 90000-en voltak, ha ez elég a Fidesznek a kétharmadhoz, a százezer tüntető több mint kétharmad, ezért nekik jár a hatalom! - számolta ki a szónok.

A demokráciát akár az ország vezetésétől is megvédem!

A beszédek után fáklyás élőfalat állítottak fel a Parlament előtt, a téren sátorozók által elfoglalt Nemzet Főtere megvédésének szimbolizálására, és letették a Kossuth téri demokrata esküt.

Rovatok