Index Vakbarát Hírportál

Megingott a pornómilliárdos birodalma

2015. január 16., péntek 21:26

Január végén bezárhat Gattyán György luxusáruháza az Andrássy úton. Lehetséges, hogy az il Bacio di Stile helyén a svéd H&M nyit majd áruházat – értesült a Napi.hu.

A tavalyi becslések szerint 135 milliós vagyonnal rendelkező Gattyán György érdekeltségébe tartozó il Bacio di Stile másfél éve nyitott meg, miután a négymilliárdos vételár után becslések szerint nagyjából ugyanennyiért felújította a luxusáruháznak otthont négyszintes Andrássy úti klasszicista épületet. Az emeleten egy luxusétterem is működött, amely fél éve lehúzta a rolót. Az ügy mögött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálódása állhat,

A pornóvállalkozásaiból vagyonossá lett Gattyán legjövedelmezőbb cégének tartott WebMindLicenses Kft. körül ugyanis már két és fél éve kutakodik a NAV. A Napi.hu szerint a cég és Gattyán vagyonát 50 milliárd forint inkasszó terheli.

A gondokat csak súlyosbítja, hogy a 2013-as mérleg szerint az il Bacio di Stile 2,15 milliárdos veszteséggel zárt.

Ennek ellenére egyelőre nincs szó a luxusáruház 120 alkalmazottjának elküldéséről – közölte Nemes Tamás, a Gattyán-birodalmat összefogó Docler Holding kommunikációs vezetője.

Rovatok