Index Vakbarát Hírportál

24 milliót sikkasztott az unicredites, felfüggesztettel megúszta

2015. január 18., vasárnap 12:12

A Kaposvári Járásbíróság jogerős döntésében két év börtönre ítélte azt az Unicredit kaposvárosi fiókjában dolgozó nőt, aki 24 millió forintot sikkasztott a bank ügyfeleinek számlájáról, a végrehajtást azonban három évre felfügesztették, írja a Bors.

A 42 éves H. Tímea három, internetbankkal nem rendelkező tehetős ügyfele nevében aktiválta az internetbank alkalmazást, értesítési számnak pedig a saját mobilját adta meg. A számlákról 2011-2012-ben kis tételekben utalta át a pénzeket édesapja bankszámlájára, majd onnan a sajátjára.

A bank 2013-ban egy olyan elektronikus kontrollrendszer jelzése alapján indított vizsgálatot, amelyet a gyanús tranzakciók kiszűrésére működtet. Vizsgálatot indítottak, ami rövid időn belül igazolta is a gyanút. A lap úgy tudja, hogy a bankban többeknek feltűnt a nő hirtelen meggazdagodása, amit azzal magyarázott, hogy nagyobb összeget örökölt. 

Az érintetteket kártalanították. Az asszony csaknem hatmillió forintot tudott visszafizetni, a maradék 18 milliót a bank térítette meg. A bank polgári peres úton hajthatja be a nőtől a tartozást.

Rovatok