Index Vakbarát Hírportál

Szájer nekiment Kövérnek

2015. január 18., vasárnap 15:41 | aznap frissítve

Azután, hogy Lázár János a Figyelőnek adott interjújában nekiment a politikai veteránoknak, Szájer József fideszes uniós képviselő Kövér Lászlónak szólt be az ATV Szabad szemmel című műsorában, amit ma 19:15-kor adnak le.

Szájert arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy a házelnök kitiltotta az uniós zászlókat a parlamentből, mire azt felelte, hogy

A házelnök úr nyilván alaposan megfontolta a döntését, de ez nekem nem különösebben tetszik.

Az uniós képviselő visszautasította Kövér azon kijelentéseit is, miszerint az Európai Unió bizonyos értelemben a Szovjetunióra emlékezteti, ezért a jövőben lassan és óvatosan ki kéne hátrálni a szövetségből. Szájer elkötelezett európaiként azt mondta, nem ért egyet ezzel az állítással.

Ha a 2008-as világgazdasági válság nem az Európai Unió tagjaként ér minket, Magyarországot padlóra küldte volna a válság. Európa védett meg minket a válság jó néhány súlyos következményétől.

Mint ismert a házelnök nemcsak a Parlament ülésterméből távolíttatta el többször az uniós zászlót, hanem a Képviselői Irodaházról is levetette. A házelnök októberben úgy nyilatkozott az Echo TV-nek, hogy "nem önmagában az unióhoz és a NATO-hoz csatlakozással, hanem azzal van ma gond, hogy az euroatlanti világ morális értelemben megrendült".

Véleménye szerint az EP baloldai képviselői azt gondolják, hogy diktálhatják a magatartásmintákat, és ebben őt Brüsszel Moszkvára emlékezteti. "Ha ez az unió jövője, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan kellene ebből szép lassan, óvatosan, de kihátrálni. De azért én meg vagyok győződve arról, hogy ez nem az Európai Unió jövője, ez egy rémálom, amit persze néhányan komolyan gondolnak".

akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan kellene ebből szép lassan, óvatosan, de kihátrálni. De azért én meg vagyok győződve arról, hogy ez nem az Európai Unió jövője, ez egy rémálom, amit persze néhányan komolyan gondolnak.

Rovatok