Index Vakbarát Hírportál

Továbbra sem működik a T-Online levelezőrendszere

2015. január 18., vasárnap 10:23

UPDATE: Vasárnap fél 12-re teljes körűen helyreállt a Magyar Telekom levelezőszolgáltatása, amelynek péntek óta tartó fennakadásai miatt mintegy 300 ezer ügyfél T-Home és T-email postafiókjának használatában voltak problémák. A társaság vasárnap kora délutáni közlése szerint a műszaki probléma a postafiókkal rendelkező ügyfelek negyedét érintette. A vállalat szakembereinek erőfeszítései nyomán a szolgáltatás fokozatosan állt helyre, vasárnap reggelre az érintett postafiókok közül 15 ezer működött megbízhatóan, fél 12-re pedig elérhetővé vált valamennyi postafiók. A vállalatnál az elmúlt évtizedben nem fordult elő a levelezési szolgáltatást érintő hasonló méretű és jellegű technikai probléma. A beérkezett e-mailek nem vesztek el

− közölte a Magyar Telekom.

Korábban írtuk:

„Másfél óra várakozás után sikerült megtudnom, hogy vasárnap délutánra várható a Telekom levelező rendszerének helyreállása. Bár ez semmit nem jelent, ugyanis péntek este arról tájékoztattak, hogy szombat délelőttre fog helyreállni; szombat délben pedig arról, hogy legkésőbb szombat estig. A levelek átirányítását nem tudják megoldani. Felháborítónak tartom, hogy még arra sem veszik a fáradtságot, hogy tájékoztassák ügyfeleiket egy olyan szolgáltatás több napig tartó leállásáról, amiért több százezren fizetnek"

− írta egy olvasónk vasárnap délelőtt tíz órakor. Tegnap írtuk meg, hogy a Magyar Telekom teljes levelezőszolgáltatása leállt, az utolsó, helyreállításról szóló ígéret pedig szombat estére szólt. A cég akkori közleménye szerint:

A mintegy 300 ezer ügyfelet érintő hiba megoldásán folyamatosan dolgoznak szakemberek.Várhatóan szombat éjszakára áll helyre a Magyar Telekom t-emailes levelezőszolgáltatása.

A Magyar Telekom szerint a helyreállításig beérkező e-mailek nem vesznek el, a helyreállítást követően valamennyi elérhető lesz.

Egy másik olvasónk viszont a vasárnap esti határidőnél is szomorúbb információt kapott a cégtől:

T-online ügyfél vagyok, és ma reggel felhívtam őket. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy nagy valószínűséggel csak hétfőre fogják kijavítani a szerver hibáját.

− írja, és hozzáteszi, felháborító, hogy semmilyen információt nem tesznek közzé ezzel kapcsolatban az interneten. Keressük mi is a Magyar Telekomot, amint megtudunk valamit, megírjuk.

UPDATE: Cikkünk megjelenése után közleményt adott ki a társaság, melyben azt írják, vasárnap reggelre a Magyar Telekomnál 15 ezer postafiók működött megbízhatóan a mintegy 300 ezer T-Home és T-email fiókból, a péntek óta tartó hibát ugyanis még nem tudta teljes körűen helyreállítani a cég. A hibaelhárítás után fokozatosan állnak helyre a T-email és T-Home postafiókok. A beérkezett e-mailek nem vesznek el, ugyanakkor betöltődésük időt vehet igénybe a már működő fiókok esetében is .

Rovatok