Index Vakbarát Hírportál

Nem Orbán lesz Áder utódja

2015. január 19., hétfő 07:04

Rogán Antal a Magyar Hírlapnak adott hétfői interjúban óvatosan belengette az euró bevezetését, mondván, 

reálisan 2018 és 2020 között kerülhet abba a helyzetbe a magyar gazdaság, a magyar állam, hogy dönthessen arról, bevezeti-e az eurót. 

Már a lehetőség megemlítése is furcsa, hiszen Orbán Viktor korábban egyértelműen nyilatkozott arról, hogy a kormánynak nem érdeke a közös fizetőeszköz bevezetése.

Rogán kategorikusan cáfolta azt a pletykát, miszerint 2017-ben Áder János után Orbán Viktort fogják államfővé választani, és közben egy alkotmánymódosítással jelentősen kiterjesztenék a köztársasági elnök jogkörét:

Ostobaság. Orbán Viktor volt a miniszterelnök-jelöltünk, őt választották az emberek, és ki fogja tölteni a ciklusát.

Rogán gazdasági kérdésekről beszélve ígéretet tett arra, hogy személyesen néz utána, a benzinár csökkenése miért nem vonja maga után egyes termékek, szolgáltatások árának csökkenését. A frakcióvezető kádárista felhördülése szerint ugyanis például a pékszövetség korábban mindig panaszkodott, de most hallgat. 

Miért nem csökken a kenyér vagy a kifli ára? Vagy más szolgáltatásoké?

A kormánypárti lap nem éppen sarokbaszorítós kérdésére Rogán azt is elmagyarázza, hogy az V. kerületi ingatlanbotrány voltaképpen egy lejárató kampány, teljesen jól csinálták, hogy áron alul játszottak át egy csomó üzlethelyiséget bérlőiknek:

Az új tulajdonosok beruháztak, megérdemlik, ha ma többet érnek az ingatlanjaik.

Rovatok