Index Vakbarát Hírportál

Hét évet kaptak a nagyvázsonyi bankautomata kitépői

2015. január 20., kedd 19:39

Lopás és más bűncselekmények miatt kedden jogerősen hét-hét év börtönre ítélte, továbbá több mint 11 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a három férfit, akik 2012-ben egy lopott autó vonóhorgára rögzített drótkötéllel kirántottak a falból egy pénzkiadó automatát Nagyvázsonyban - közölte az MTI.

A vádlottak - egyikük egykori rendőr, de leszerelése után többször is volt büntetve - 2012 szeptemberében több lehetséges zalai, vasi és Veszprém megyei helyszínt is megvizsgáltak, hogy honnan vihetnének el egy ATM-et, amiből készpénzhez juthatnak. Egy nagyvázsonyi pénzintézetet választottak, és a tervükhöz feszítővasakat szereztek be, egy nagykanizsai telepről pedig drótkötelet loptak.

A fürdő parkolójából loptak autót

A kehidakustányi termálfürdő parkolójában kiszemeltek egy autót, aminek külföldi tulajdonosától az öltözőszekrényét felfeszítve megszerezték a kocsi kulcsát, illetve az ott talált pénzt is magukhoz vették. A közel hétmillió forint értékű autóval másnap hajnalban Nagyvázsonyban, a vonóhorogra kötött drótkötéllel kitéptek a falból egy ATM-et.

Az automatát a csomagtartóba tették, és később egy bozótos területen elrejtették, a kocsit pedig az erdőben hagyták. A gyalog távozó tolvajok azonban egy hivatásos vadásszal találták szembe magukat, akinek sikerült elfognia egyiküket, a rendőrök pedig a lopott autót is megtalálták.

Az elfogott férfi társai másnap visszatértek az erdőben hagyott ATM-ért, amelyet felfeszítve 5,2 millió forintot zsákmányoltak. A két elkövetőt két hónappal később fogták el a rendőrök.

A Keszthelyi Járásbíróság tavaly júniusban hozott ítéletét helybenhagyva jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal, illetve közokirat elvételével, társtettesként elkövetett lopások bűntette miatt ítélte hét-hét év börtönbüntetésre a három vádlottat a Zalaegerszegi Törvényszék. A bíróság a vádlottakat egyben arra is kötelezte, hogy közösen fizessenek meg 11,4 millió forint kártérítést az ellopott autó tulajdonosának és a megkárosított pénzintézetnek.

Rovatok