Index Vakbarát Hírportál

Megint esik a hó

2015. február 4., szerda 10:25

Az Időkép szerint az ország északkeleti részén elkezdett esni a hó szerdán reggel. Jelenleg Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes területein, és néhol délkeleten is havazik. Máshol többnyire erősen felhős vagy borult az ég. Nyugaton, északnyugaton lehet még hó, az ország középső és déli tájain inkább havas eső, eső valószínű. A hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Balassagyarmat, Eger és Kisvárda környékén, az M3-as autópálya Kál és Polgár közötti szakaszán szállingózik a hó. Az autópályák, a fő- és mellékutak többnyire vizesek, de Emőd és Nyékládháza környékén hókásás, latyakos, csúszós szakaszok is előfordulnak, írja az Útinform.

A folytatás

Csütörtökön eleinte helyenként, majd délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Nyugaton és északon hó, másutt inkább havas eső, eső eshet, reggel délnyugaton ónos eső is lehet. A minimumok -8, +1, a maximumok -2, +5 fok között alakulnak.

Pénteken nyugat felől egyre többfelé válthat át az eső, havas eső havazásba, többfelé jelentős mennyiségű csapadék várható. Reggel nyugaton, délnyugaton ónos eső sem kizárt. A többfelé viharos szélben nappal 0, +5 fok várható.

Rovatok