Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott a boncolós gyilkos

2015. február 6., péntek 22:48

Életfogytig tartó börtönre ítélte első fokon a Fővárosi Törvényszék a férfit, aki 2008-ban két ismerősét meggyilkolta, majd boncmesteri tudását felhasználva anatómiai pontossággal darabolta fel őket - számolt be a Sonline.hu.

A gyilkosságokat 2008 májusában követte el, majd Balatonlelle és Balatonboglár között a nádasban rejtette el a holttesteket. Nem sokkal később azonban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megtalálták az áldozatokat.

A gyilkossággal vádolt férfi, aki a francia idegenlégiót is megjárta, nem először állt bíróság előtt. A budapesti Fő utcai órásgyilkossággal is vádolták még 1999-ben. 2005-ben bizonyíték hiányában felmentették, ezután az államtól a börtönben töltött évekért 25 millió forint kártérítést kapott.

Az előzetesében töltött idő alatt a börtönben ismerkedett össze kábítószer-kereskedőkkel. A vád szerint 2008 május 15-én azért ölt meg egy kábítószer-kereskedőt, valamint annak testőrét, hogy megszerezze a díler lakásán tartott drogot és készpénzt. A saját lakására csalta őket, majd pisztolyával fejbe lőtte a két férfit. Zsákokba rejtette a testrészeiket, majd autóján szállította a balatonlellei nádasba.

A vádlott ellen vallott az akkoriban gyermekét váró élettársa, és egyik barátja is. Az első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésből csak 37 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ítélet nem jogerős, férfi és ügyvédje fellebbeztek, a vádlott ugyanis ártatlannak vallja magát.

Rovatok