Index Vakbarát Hírportál

Várja már az enyhébb időt?

2015. február 8., vasárnap 16:26

A jövő hét elején még többször megerősödhet, viharossá fokozódhat a szél, lehet havazás, hófúvás. A hét második felében viszont már nem várható csapadék és akár plusz 7 Celsius-fokig is melegedhet a levegő, tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Hétfőn nyugat felől fokozatosan beborul az ég, a Tiszántúlon várható a legtöbb napsütés. A déli óráktól a Dunántúlon, a Duna vonalában többfelé, északkeleten néhol fordulhat elő havazás, a Fertő térségében késő délután, este havas eső is lehet. A Bakonyban 10 centiméternél is nagyobb friss hóréteg várható. Főleg a Dunántúlon lehetnek erős, a Fertő térségében viharos széllökések, és hófúvársra is számítani kell. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és -2 fok között, délnyugaton és északkeleten helyenként -7 fok alatt alakul. A legmagasabb hőmérséklet -2 és +2 fok között +valószínű.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon már kevesebb helyen várható havas eső, eső, keleten helyenként hószállingózás vagy gyenge havazás fordulhat elő. A Dunántúlon kezdetben még többfelé megerősödik, majd ott is mérséklődik a szél. A leghidegebb órákban -7 és +1 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal +1-6 fokig melegszik a levegő.

Utána pedig:

Rovatok