Index Vakbarát Hírportál

Latyakká oldja a havat az enyhülés

2015. február 9., hétfő 20:55

A hófúvás miatt néhány dunántúli járásban még érvényben van az első-, valamint másodfokú riasztás, de keddre már semmilyen riasztást nem adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat - írja az MTI.

Veszprém megye több járásban azonban még hétfő este készülni kell arra, hogy a frissen leesett havat a szél magas torlaszokba rendezi - elsősorban a Bakonyban fordulhat elő az erős hófúvás. 

Kedd reggelig a Dunántúl északnyugati részén helyenként még előfordulhatnak 65-70 kilométer/óra körüli széllökések, melyet még kellemetlenebbé tesz majd a gyér hó, havas eső, ónos eső majd eső. Hétfő estétől kedd reggelig több helyen legfeljebb 4 centiméternyi hó hullhat, de a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein ez amennyiség néhol a 10 centimétert is meghaladja.

Az OMSZ szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az idő, és ott hajnalra tovább emelkedik a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire plusz 1 és 6 fok között várható, szóval a hó az északi fekvésű területek kivételével mindenhol gyorsan latyakká olvad.

Rovatok