Index Vakbarát Hírportál

Lefújta Lázár János plakátjait, 110 ezer forintra büntették

2015. február 11., szerda 12:28

A Délmagyar a Szegedi Törvényszék tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy 45 ezer forint pénzbüntetésre és 64 285 forint kártérítés megfizetésére kötelezték Debreczeni István csanádpalotai önkormányzati képviselőt, aki a tavaszi kampányban egyetlen éjszaka 95, Lázár Jánost hirdető plakátot fújt le.

Debreczeni fekete festékszóróval fújta le a hódmezővásárhelyi-makói választókerületben indult Lázár János plakátjait. Április 1-jén éjszaka Makón 95, Hódmezővásárhelyen 192, Székkutason pedig 14 választási plakátot rongált meg.

Debreczeni a bűncselekmény elkövetését a beismerte, a lapnak azonban nem kívánta megindokolni, hogy miért cselekedett így, mint mondta, az ügyet a maga részéről lezárta. A Makó Híradó ugyanakkor azt írja, hogy a bírósági végzés szerint a büntetlen előéletű nyugállományú pénzügyőr tette elkövetésekor tudatszűkült állapotban, krízishelyzetben volt, így enyhe fokban korlátozott volt, hogy felismerje cselekménye következményét.

Debreczeni Csanádpalotán független polgármesterként és független képviselőjelöltként is indult ősszel, előbbit elvesztette, a helyi képviselő-testületbe azonban bejutott.

Rovatok